Op zaterdag 23 november is er een patiënt met het lassavirus opgenomen in het behandelcentrum van het UMC Utrecht. Voor patiënten, bezoekers en medewerkers is er geen gevaar voor besmetting. De patiënt ligt in een isolatiekamer die afgescheiden is van alle andere afdelingen in het UMC Utrecht. Deze patiënt wordt behandeld door goed opgeleid en getraind personeel. 

De patiënt is een tropenarts afkomstig uit een ziekenhuis in Sierra Leone. Deze patiënt is zaterdag 23 november aangekomen in het UMC Utrecht en is opgenomen in het behandelcentrum in het Calamiteitenhospitaal. Het UMC Utrecht is één van de vijf behandelcentra (Leiden, Groningen, Nijmegen en Rotterdam) die 24/7 klaar staan voor de opvang van patiënten met een zeer besmettelijke infectieziekte.

Wil je meer weten over het lassavirus? Lees dan de vraag en antwoord.
Lees hier het persbericht van RIVM.

Benodigde expertise

Het Calamiteitenhospitaal heeft gegarandeerde, kortdurende medische capaciteit voor de opvang van groepen militaire en civiele slachtoffers bij ongevallen en rampen. Dit bijzondere ziekenhuis is een samenwerking tussen Defensie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport én het UMC Utrecht.

 

Laat het ons weten als je vragen, opmerkingen of reacties voor de redactie hebt.

Reageer op dit artikel

Dit is een verplicht veld Dit is geen juist e-mailadres Dit is een verplicht veld Dit is een verplicht veld
 • Geplaatst door pekelsch op 9-12-2019
  Hoe is het nu met deze tropenarts, gaat zijn gezondheid vooruit?
  • Geplaatst door UMC Utrecht op 9-12-2019
   Dankjewel voor het meeleven met de patiënt. Wij mogen vanwege privacy voor de patiënt, daar niets over mededelen en hopen op uw begrip.

  Lees meer verhalen

  Ontdek en verdiep je in onze onderwerpen