Om docenten te stimuleren hun onderwijs continu te verbeteren en ze daarvoor ook te waarderen en belonen, reikt de Universiteit Utrecht sinds 1994 docentenprijzen uit. 

Voor de Docentenprijs van het jaar is docent Biomedische wetenschappen Niels Bovenschen geselecteerd. Hij is voorgedragen door studievereniging M.B.V. Mebiose. 

Een jury bestaande uit Utrechtse docenten en studenten heeft uit deze voordrachten vier genomineerden voor de Docentenprijs en vier genomineerden voor de prijs Docenttalent geselecteerd. Criteria zijn bijvoorbeeld de onderwijsvisie van de docent, het creëren van interactie met de studenten en de leerervaring van de studenten. 

Voor beginnende docenten (maximaal vijf jaar ervaring) is er de prijs Docenttalent van het jaar, voor ervaren docenten de Docentenprijs van het jaar. Utrechtse studieverenigingen kunnen ieder jaar een docent voordragen voor deze prijzen, dit jaar is een recordaantal van 37 docenten voorgedragen: 22 voor de Docentenprijs en 15 voor de prijs Docenttalent.

Lees het volledige artikel over de genomineerden op UU.nl