Op dinsdag 28 mei vindt er een 24-uurs staking plaats voor het openbaar vervoer in Nederland voor een beter pensioenakkoord. Dat geldt voor de NS, maar ook voor bijna al het stads- en streekvervoer. Dit geldt ook voor de provincie Utrecht. Dit betekent dat er die dag geen of weinig bussen en trams in Utrecht rijden.

Het UMC Utrecht wil haar patiënten en bezoekers hier zo goed mogelijk bij ondersteunen.
Er is extra ruimte in de parkeergarages voor patiënten en bezoekers. Het is belangrijk dat zij gegarandeerd kunnen parkeren. Daarnaast delen de gastheren en –vrouwen en vrijwilligers in het entreegebied extra koffie, thee of water uit aan wachtende patiënten en bezoekers. Dat doen ze op andere dagen ook, maar wordt nu geïntensiveerd. Ook blijven zij patiënten en bezoekers ondersteunen bij het bestellen van een taxi.

Wat rijd er wel?
Op dinsdag 28 mei rijden veel scholierenlijnen en Uithoflijnen/ritten grotendeels volgens dienstregeling, geven de vervoersdiensten online aan. Of de andere lijnen van Syntus Utrecht die dag ook rijden is op dit moment nog niet duidelijk. Voor de meest actuele informatie kunt u het beste de websites van de vervoerders in de gaten houden. Wat we nu weten dat waarschijnlijk wel rijdt:

• Alle scholierenlijnen (buslijn 623, 641, 642, 646, 647, 680, 681, 682, 683, 690);
• Lijnen van en naar de Uithof (buslijn 202, 203, 204, 206 en 299);
• Lijn 106 Gouda - Nieuwegein/IJsselstein;
• De lijnen 207, 272 en 298 rijden op 28 mei wel, maar minder dan volgens de gebruikelijke dienstregeling.

Hebt u vragen?
Iedere polikliniek houdt de afspraken goed in de gaten. Hebt u vragen over uw afspraak, neem dan contact op met de polikliniek waar u uw afspraak hebt. Uw afspraak kan wanneer mogelijk omgezet worden in een telefonisch consult.

We adviseren patiënten en bezoekers de websites van de vervoerders in de gaten te houden voor de actuele stand van zaken. Mochten er wijzigingen komen in de bereikbaarheid van het UMC Utrecht, dan verschijnt er ook een bericht op onze website en social media kanalen.