Vorige

Aanmeldprocedure bij bestraling

U heeft van uw behandelend arts gehoord dat u in aanmerking komt voor behandeling met radiotherapie (bestraling).U bent hiervoor doorverwezen naar de afdeling radiotherapie van het UMC Utrecht. Met de informatie op deze pagina willen wij u op de hoogte brengen van het verdere verloop van uw aanmelding.

Afspraakbevestiging

 
Uw behandelend arts stuurt uw gegevens (bijvoorbeeld röntgenfoto’s, operatieverslag, laboratoriumuitslagen) op naar de afdeling radiotherapie. Op het moment dat alle gegevens aanwezig zijn op de afdeling radiotherapie, wordt er voor u een afspraak gemaakt voor het eerste gesprek met de radiotherapeut. Deze afspraak wordt telefonisch aan u doorgegeven. Een bevestiging sturen wij u direct per mail toe. Als we u niet telefonisch kunnen bereiken dan zullen we altijd uw antwoordapparaat of voicemail inspreken. De bevestiging van de afspraak wordt dan ook naar u gemaild. Als uw mailadres niet bij ons bekend is dan zullen we de bevestiging per post naar u versturen.

Als u ons niet persoonlijk heeft gesproken wordt u verzocht om de afspraak nog te bevestigen. Hoe dit gaat staat in de email of brief die u ontvangen heeft.
 

Informatie

 
Samen met de afspraakbevestiging sturen wij u ons Patiënten Informatie Dossier (PID) met algemene informatie over de afdeling radiotherapie, de gang van zaken tijdens de behandeling en wat u verder van ons kunt verwachten. In veel gevallen ontvangt u ook een document met onderzoeksinformatie. We willen u vragen om alle informatie die u ontvangt door te nemen.
 

Tijdens het eerste gesprek


Met uw behandelend radiotherapeut bespreekt u vervolgens specifieke informatie over uw persoonlijke situatie en de voorgestelde behandeling.
 

Verlate aanmelding?

 
Ons afsprakenbureau zal binnen 2 weken na uw doorverwijzing contact met u opnemen. Als u na twee weken nog niets van de afdeling radiotherapie gehoord heeft, vragen wij u contact op te nemen met de polikliniek van uw verwijzend arts. U kunt dan vragen of de aanmelding misschien vertraging heeft opgelopen.
 

Na het eerste gesprek

 
Na het intakegesprek begint de behandeling niet direct, maar moeten er nog een aantal voorbereidingen plaatsvinden. Indien mogelijk zal een deel van de voorbereiding direct in aansluiting op het eerste gesprek plaats vinden. Houdt u daarom rekening met het feit dat de afspraak voor het eerste gesprek meer tijd kan kosten. De radiotherapeut vertelt u wat deze voorbereidingen zijn en geeft u een indicatie wanneer de eerste bestraling zal zijn.