Vorige

Dagbehandeling Medische oncologie

Sommige onderzoeken en behandelingen bij kanker vinden plaats op de dagbehandeling van medische oncologie. U kunt hier terecht voor bijvoorbeeld chemotherapie, bloedtransfusie, of ascitespunctie. We geven ook meer informatie over hoe u medicijnen met een injectie kunt toedienen.Meer over de Dagbehandeling Medische oncologie

Openingstijden

De dagbehandeling medische oncologie is geopend van 8.30 tot 19.00 uur.

Indeling kamers

De dagbehandeling bevindt zich op B5 Oost. Dat is de oostvleugel van de 5e verdieping in gebouw B. Op de dagbehandeling hebben we ruimte voor zes patiënten. De bedden en stoelen zijn verdeeld over één driepersoons kamer, één tweepersoons kamer en een éénpersoonskamer. Afhankelijk van uw conditie en uw behandeling kunt u plaatsnemen op een speciale behandelstoel of in een bed.

Afspraak op de dagopname

Meestal hebt u voor de dagopname een afspraak met uw oncoloog. Uw oncoloog informeert de oncologieverpleegkundigen van de dagbehandeling over uw komst.

Eten en drinken

Koffie, thee, sappen en melkproducten zijn gratis op de dagbehandeling. Ook krijgt u een lunch of avondmaaltijd aangeboden als u tijdens de middag- of avonduren voor uw behandeling aanwezig bent.

Infotainment

Bij uw bed hebt u een infotainmentsysteem. Dat is een eigen computer waarmee u gratis kunt bellen, televisie kijken, radio luisteren en internetten.

Het Utrecht Symptoom Dagboek

De kans bestaat dat u als gevolg van ziekte of behandeling last heeft van meerdere klachten (symptomen). Bijvoorbeeld pijn, vermoeidheid, verminderde eetlust of obstipatie. We willen deze klachten natuurlijk zo goed mogelijk behandelen. Daarvoor is het noodzakelijk dat de artsen en verpleegkundigen goed weten om welke klachten het gaat en in welke mate u er last van heeft. De afdeling gebruikt daar het zogenaamde Utrecht Symptoom Dagboek (USD) voor.

Als u behandeld wordt op de dagbehandeling zal een verpleegkundige iedere keer dat u komt u vragen met een getal aan te geven hoeveel last u heeft van diverse klachten. Ze zal de klachten ook met u bespreken en, als u dat niet al zelf gedaan hebt, bespreken met uw arts.

Als u behandeld wordt op de dagbehandeling kunt u binnenkort het USD ook al thuis invullen via uw patiëntenportaal. Informeer hier naar bij uw arts of verpleegkundige.

Utrecht Symptoom Dagboek

Contact en afspraak maken

U kunt de dagbehandeling medische oncologie bereiken  van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00u via 088 75 563 08

Acute hulp buiten kantooruren

In de avond en nacht, tijdens het weekend en op feestdagen neemt u contact op met de dienstdoende oncoloog. U belt daarvoor met het algemene nummer van het UMC Utrecht:

Vraag naar de dienstdoende oncoloog. De receptie verbindt u dan door.

Postadres

UMC Utrecht
Afdeling Medische Oncologie
Huispost B02.226
Postbus 85500
3508 GA Utrecht

Route

Looproute in het ziekenhuis

De dagbehandeling Medische Oncologie bevindt zich op B5 Oost.

U komt via de hoofdingang van het UMC Utrecht binnen. Daar gaat u rechtdoor, langs de winkeltjes. Vóór het liftenblok gaat u naar rechts. Aan het einde van de gang vindt u het liftenblok van de B-vleugel. Neem de lift naar de 5e verdieping. Uit de lift gaat u rechts. Hier vindt u de receptie.

Route naar het UMC Utrecht

Hier vindt u de routebeschrijving naar het UMC Utrecht, locatie AZU.

Afdeling Medische oncologie

Vroegklinisch onderzoek

Het UMC Utrecht is een universitair ziekenhuis. Er wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan, ook op de Afdeling Medische Oncologie. Het doel van het onderzoek is: erachter komen hoe kanker nog beter behandeld kan worden.

Op de Afdeling Medische Oncologie is een apart Team Vroegklinische studies. En er is een aparte onderzoeksunit met researchverpleegkundigen. U kunt hierover meer lezen op de pagina 'Meedoen aan wetenschappelijk onderzoek'.

Onze zorgverleners

Op de dagbehandeling medische oncologie zijn verschillende medewerkers werkzaam, zoals medisch specialisten, arts-assistenten en secretaresses.

Polikliniek

Behandeling

Ziektebeeld

Over deze ziektebeelden wordt later informatie toegevoegd:

> Borstvlieskanker

> Ziekte van Hodgkin

> Zaadbalkanker

Het verhaal van Enrico