Vorige

Hilde van Braam van Vloten

Gedragstherapeut en Klinisch Psycholoog

Aandachtsgebieden

Centra/afdelingen

Biografie

Hilde van Braam van Vloten heeft na het gymnasium van 1991-1996 Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht gestudeerd. Na haar studie heeft zij van 1996-2000 bij de afdeling medische psychologie van het WKZ gewerkt. Zij was daar verbonden aan het incontinentieteam. In 2000-2001 heeft zij ruim een half jaar in Dordrecht bij GGZ De Grote Rivieren gewerkt. Sinds 2001 is zij werkzaam bij het UMCU. Zij heeft veel ervaring opgedaan met kinder- en jeugdpsychiatrische stoornissen zoals angst, dwang, tics, ADHD, autisme. Zij is naast Kinder- en Jeugdpsycholoog Specialist NIP, klinisch psycholoog BIG en supervisor gedragstherapie VGCT. Zij heeft diverse nevencursussen gedaan (oa. EMDR, mindfullness) en momenteel bezig met de opleiding tot systeemtherapeut.

Selectief mutisme is één van haar specialismen. Elke donderdag wordt door haar een nieuwe intake gedaan bij de poli Selectief mutisme. De behandelervaring met deze angststoornis is groot. Zij heeft hierover op het VGCT Najaarscongres een lezing gegeven en bij het voorjaarscongres een workshop verzorgd.

Naast haar werkzaamheden bij de zorglijn Ontwikkelingsstoornissen is zij ook werkzaam bij de zorglijn Risico & Preventie. Hier is zij als gedragstherapeut verbonden aan de klinieken. In deze hoedanigheid adviseert zij verpleegkundigen en geeft ze therapie aan (opgenomen) patiënten.

Hilde van Braam van Vloten is tevens als docent verbonden aan de RINOGroep alwaar zij les geeft in de GZ-opleiding over gedragstherapie.

Publicaties

  • Selectief Mutisme, gemiste diagnose? Wanneer sociale angst geen gewone verlegenheid meer is. Tijdschrift van de artsen(vereniging) jeugdgezondheidszorg nederland, zomer 2013
  • Selectief mutisme behandelen, dat Spreekt Voor Zich. Over dapper worden en durven praten. SIG februari 2013