Vorige

J.L. (Hans) Kemming

longarts, Centrum voor Thuisbeademing

Aandachtsgebieden

  • (Chronisch) respiratoir falen en chronische beademing
  • Complexe slaap gerelateerde ademhalingsstoornissen
  • Monitoring chronische beademing en slaap gerelateerde ademhalingstherapie

Biografie

Na enkele jaren als arts op de Spoed Eisende Hulp (SEH) en binnen de cardiologie gewerkt te hebben, besloot ik uiteindelijk te kiezen voor het vak longziekten. Met veel plezier genoot ik de opleiding tot longarts in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem.

Vanaf 2014 ben ik werkzaam als eerste longarts binnen het centrum voor thuisbeademing, toenmalig vallend onder de divisie interne geneeskunde. 
Naast chronisch respiratoir falen en beademing, werkte ik op de polikliniek longziekten en op de longbehandelkamer als algemeen longarts.

Vanaf september 2017 ben ik als longarts volledig opgenomen binnen de staf van het UMC Utrecht met als aandachtsgebied chronisch respiratoir falen en beademing.
 

Motivatie/ambitie

Werken binnen de afdeling longziekten van het UMC Utrecht is erg afwisselend. De combinatie van een specifiek aandachtsgebied (chronische respiratoir falen en beademing) met algemene longziekten en de opleiding van longartsen inspireert iedere dag weer. Het teamwerk wat we iedere dag met elkaar leveren, van secretaresse tot verpleegkundige, van co-assistent tot medisch specialist, is erg stimulerend en maak ik graag onderdeel van uit.
 
Ik ambieer een volledig geïntegreerde chronische beademingsafdeling binnen de longafdeling van het UMC Utrecht, van waaruit ik me verder kan focussen op continue verbetering van patiëntenzorg, opleiding en innovatie.
 

Publicaties

DE publicaties van drs. Kemming kunt u nalezen op PubMed.