Vorige

J. (Janneke) van der Stap MANP

Verpleegkundig specialist longoncologie

Aandachtsgebied

Specialisme

Biografie

Sinds 2007 werk ik in het UMC Utrecht. Nadat ik in het bezit was van mijn MBO Verpleegkunde diploma, verhuisde ik naar Utrecht om hier als verkorte HBO-V student aan de slag te gaan. In het tweede jaar van mijn opleiding liep ik stage op de longafdeling. Dit beviel mij heel erg goed; een breed specialisme met zowel interne als chirurgische zorg. Daarom besloot ik werkzaam te blijven op deze afdeling en heb een aantal jaren met veel plezier gewerkt als (senior) verpleegkundige.
 
Na een jaar of vier wilde ik toch weer graag wat leren en zocht ik wat meer uitdaging. Er volgde een uitstapje van 1,5 jaar naar de Intensive Care als IC-verpleegkundige in opleiding; een traject dat ik met veel plezier heb doorlopen en als heel leerzaam heb ervaren. Echter, miste ik het patiëntencontact en ontdekte ik dat ik meer voldoening haalde uit wat langer durende zorg. Zodoende kwam ik uit bij de post-HBO Master of Advanced Nursing Practice. En toevallig kwam er net een vacature vrij voor deze functie binnen de.. longziekten! Met heel veel plezier heb ik deze studie gevolgd en mij ondertussen geheel gespecialiseerd in longkanker. Tot op de dag van vandaag doe ik dat met veel plezier!
 

Motivatie

Mijn motivatie voor dit werk is de meerwaarde die je geeft aan patiënten en naasten in een – meestal – palliatieve behandelfase. Er komt zoveel op iemand af; ik voel het als mijn verantwoordelijkheid om iemand door deze overweldigende periode heen te helpen en samen, stap voor stap, dit proces te doorlopen. Een proces waarin we veel praten over hoop op (over)leven, maar ook over het levenseinde.
 

Samenwerking patiëntenorganisaties

Onderdeel van de specialistenadviesraad Longkanker Nederland.