Vorige

M. Voortman

longarts

Aandachtsgebieden

Het aandachtsgebied van drs. Voortman is interstitiële longziekten (ILD) en sarcoïdose. Zij begeleidt en behandelt patiënten met een interstitiële longziekte en sarcoïdose. Zij heeft zowel spreekuur voor algemene longziekten als ILD. Daarnaast participeert zijn in het longtransplantatieteam.

Biografie

Drs. Voortman studeerde geneeskunde in Utrecht. Zij behaalde haar artsexamen in 2008. In 2009 startte zij met de opleiding tot longarts in het Diakonessenhuis Utrecht, en het UMC Utrecht met stages in het St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein.

Sinds 2016 is drs. Voortman geregistreerd als longarts en werkzaam in het UMC Utrecht. Daarnaast verricht zij promotieonderzoek in het ILD expertise centrum in het St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein.

Wetenschappelijk onderzoek

Drs. Voortman verricht vanaf 2014 wetenschappelijk onderzoek. Zij publiceerde reeds een onderzoek naar longfunctieveranderingen bij marine duikers, en meerdere artikelen binnen haar promotieonderzoek naar neurosarcoïdose en dunne vezelneuropathie. Daarnaast heeft zij onderzoek gedaan naar ILD bij patiënten met de ziekte van Sjögren.