‘Het samen sporten met lotgenoten tijdens de oncologische revalidatie heeft ervoor gezorgd dat ik weer vertrouwen in mijn lijf kreeg. Je wordt niet alleen fysiek sterker, maar ook mentaal. Dat had ik nodig om mijn leven na kanker vorm te kunnen geven’, zegt Kim Pot, ervaringsdeskundige in het magazine ‘Het beweegt in Utrecht’. Een nieuw magazine vol Utrechtse innovaties en onderzoek over bewegen.
Vandaag, in de Nationale beweegweek, nam Remco van Lunteren, lid van de raad van bestuur van het UMC Utrecht, een exemplaar van het nieuwe beweegmagazine in ontvangst. Ook hij onderschrijft het belang van bewegen: ‘Voldoende dagelijkse beweging is van wezenlijk belang en dat geldt zeker ook als het op genezen aankomt.’
Op meerdere locaties en vanuit verschillende organisaties in de regio Utrecht is er aandacht voor bewegen, sport en fitheid. Om professionals te informeren over deze activiteiten en elkaar te versterken, namen Cindy Veenhof, hoogleraar fysiotherapiewetenschap van het UMC Utrecht en lector Innovatie van Beweegzorg van de Hogeschool Utrecht en Anne Visser-Meily, hoogleraar revalidatiegeneeskunde van het UMC Utrecht, het initiatief voor het samenstellen van het magazine ‘Het beweegt in Utrecht’.
‘Bewegen is belangrijk voor iedereen en zeker voor mensen met extra uitdagingen vanwege hun leeftijd, ziekte of beperkingen’, aldus de samenstellers. ‘Het is een belangrijke voorwaarde om mee te blijven doen aan onze maatschappij en daarmee van belang voor de behandeling’. In het magazine staan voorbeelden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, de Hogeschool Utrecht, Hoogstraat Revalidatie, Prinses Máxima Centrum en het UMC Utrecht.
In het UMC Utrecht gaan zorgmedewerkers en patiënten samen de 10@12 challenge aan: samen 10 minuten bewegen tijdens lunchtijd! Volg ze op sociale media via #umcutrechtbeweegt en laat je inspireren.
Van links naar rechts: Remco van Lunteren, lid van de raad van bestuur, Cindy Veenhof, hoogleraar fysiotherapiewetenschap van het UMC Utrecht en lector Innovatie van Beweegzorg van de Hogeschool Utrecht en Anne Visser-Meily, hoogleraar revalidatiegeneeskunde van het UMC Utrecht