M15-913
M15-913
In de studie M15-913 wordt uitgezocht hoe veilig het nieuwe middel ABBV-621 is bij eerder behandelde proefpersonen met solide tumoren en hematologische maligniteiten.
Informatie over de studie M15-913 uitklapper, klik om te openen
Doel van het onderzoek
Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig het nieuwe middel ABBV-621 is en kijken hoeveel ABBV-621 er in uw bloed zit op verschillende tijdspunten. Dit onderzoek is voor patiënten met solide tumoren (KRAS gemuteerde darmkanker of alvleesklierkanker), acute myeloïde leukemie (AML) of non-hodgkin lymfoom (NHL) die al een eerdere behandeling hebben gehad, waarna de ziekte verergerd of teruggekeerd is. De veilige dosis is al in een eerder deel van dit onderzoek bepaald.
ABBV-621 is een onderzoeksmiddel (een medicijn dat niet door de regelgevende instanties is goedgekeurd) en is alleen nog maar gebruikt bij mensen die deelnemen of deel hebben genomen aan dit onderzoek. Er wordt verwacht dat ABBV-621 aan het oppervlak van de kankercel bindt waardoor het doodgaan van de kankercel gestimuleerd wordt.
Opzet van de studie
Het onderzoek bestaat uit twee delen: een keuring en de behandeling met de onderzoeksmedicatie.
De keuring bestaat uit een aantal onderzoeken om te kijken of u kunt deelnemen aan deze studie. Uw arts zal u over deze onderzoeken uitgebreider informeren, maar de keuring omvat een bloedafname, hartfilmpje, CT scan en een tumorbiopt (voor AML patiënten is dit een beenmerg afname (aspiraat en biopt)). Indien uit de keuring blijkt dat u niet kunt deelnemen aan deze studie, zal uw arts dit met u bespreken en kijken wat de andere opties zijn.
De behandeling met de onderzoeksmedicatie. Tijdens deze studie komt u regelmatig naar het ziekenhuis. Uw behandeling bestaat uit kuren van 21 dagen (3 weken). In de eerste 3 kuren komt u 5 -6 keer naar het ziekenhuis, in kuur 4 of later komt u 2 keer naar het ziekenhuis. Een bezoek varieert van 1 uur tot 7 uur, afhankelijk van de handelingen (toedienen studiemedicatie, CT scan, 2e tumorbiopt of beenmerg analyse etc.) die gedaan moeten worden. Uw onderzoeksarts zal dit met u doornemen voordat u besluit aan de studie deel te nemen.
Contact en afspraak maken uitklapper, klik om te openen
Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek Medische Oncologie, hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Als er onderzoek moet worden gedaan naar de vraag of u mogelijk kanker hebt, is de afdeling Medische oncologie echter nooit de eerste afdeling waar u terechtkomt. Patiënten komen altijd via andere afdelingen naar de Medische oncologie. Er zijn dan geen wachttijden.
Acute hulp buiten kantooruren
In de avond en nacht, tijdens het weekend en op feestdagen neemt u contact op met de dienstdoende oncoloog. U belt daarvoor met het algemene nummer van het UMC Utrecht 088 75 555 55 Vraag naar de dienstdoende oncoloog. De receptie verbindt u dan door.
Onderzoekers uitklapper, klik om te openen
De hoofdonderzoeker van de studie M15-913 is: