Terug
Hr. J. Wink
Hr. J. Wink
High Care kinderverpleegkundige
BIG nr. 69019526430
Aandachtsgebieden uitklapper, klik om te openen
- Centrum voor aangeboren hartafwijkingen
- Leeuw
- Kindercardiologie
- Kindercardiochirurgie
Biografie
Biografie
- Ik werk sinds augustus 1994 in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Heb op verschillende afdelingen en in verschillende functies gewerkt.
- Ik ben als kinderverpleegkundige begonnen op afdeling Dolfijn; destijds gespecialiseerd in de kinderneurologie/neurochirurgie en metabole ziekten.
- Vervolgens overgestapt naar afdeling Kikker; destijds gespecialiseerd in kinderchirurgie, plastische chirurgie, keel/neus/oor en oogheelkunde.
- Op voornoemde afdelingen heb ik zeven jaar als teamleider gewerkt. Daarna ben ik werkzaam geweest op het planbureau van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
- Hierna de overstap gemaakt naar afdeling Pelikaan, de kinder intensive care met alle mogelijke specialismen.
- Tenslotte naar afdeling Leeuw, gespecialiseerd in kindercardiologie en kindercardiochirurgie. Hier ben ik tot op heden met veel plezier werkzaam.
- Vanaf september 2009 werk ik deels als transitie coördinator op de polikliniek van het kinderhartcentrum naast mijn werk als kinderverpleegkundige op afdeling Leeuw.
Motivatie
- Met het behandelteam willen we dat de overstap van het kinderziekenhuis naar het volwassen ziekenhuis zo goed mogelijk verloopt. Voor jou en voor je ouders. Jouw zelfstandigheid staat hierbij centraal. De overstap (transitie) vindt plaats rond je achttiende verjaardag. Vanaf die tijd ben je officieel volwassen.
- De voorbereidingen voor de transitie beginnen al lang voordat je 18 wordt. Als het goed is ben je de afgelopen jaren steeds zelfstandiger omgegaan met je hartafwijking en de gevolgen daarvan. Toen je jonger was waren je ouders aanspreekpunt voor de kinder-cardioloog. Dat is aan het veranderen. We willen jou leren zelfstandig beslissingen te nemen over je gezondheid. We willen je ouders stimuleren om jou hierbij te ondersteunen.
- De kinder-cardioloog meldt jou bij de transitie coördinator aan. Vervolgens krijg je een transitie folder thuis gestuurd (deze kun je eventueel ook downloaden van de site van het WKZ). Je krijgt een schriftelijke uitnodiging voor een informatief gesprek op de poli. Indien wenselijk kunnen we vervolg afspraken plannen.
- Rond je 18e verjaardag meld ik je aan bij de secretaresse van de GUCH polikliniek in het UMCU. GUCH betekent; Grown-Ups Congenital Haert Disease. In het Nederlands; jong volwassenen met aangeboren hartafwijking. Je krijgt vervolgens een schriftelijke uitnodiging voor je eerste poli controle bij de GUCH polikliniek van het UMCU.