Terug
Bepaling Medische Microbiologie

Herpes simplex virus resistentiebepaling

Herpes simplex virus resistentiebepaling

Startpagina Bepalingenwijzer
Verwekker

Herpes simplex virus (HSV 1/2)

Materiaal

EDTA-bloed, liquor, oogvocht en blaasjesvocht

Afnamevolume

0,5 ml

Bepalings­frequentie

Maandag

Doorlooptijd

Binnen 2 weken na inzetdag

Algemene informatie

Indicatie

Aantonen van resistentie van het herpes simplex virus tegen antivirale medicatie

Verwekker

Herpes simplex virus (HSV 1/2)

Aanvraag, materiaal en afname

Aanvraagformulier

Aanvragers intern: via HiX ordermanagement, aanvragers extern: via aanvraagformulier

Materiaal

EDTA-bloed, liquor, oogvocht en blaasjesvocht

Afnamevolume

0,5 ml

Afnameinstructie

klik hier

Verzendcondities

klik hier

Monsterontvangst

Loket 22, Medische Microbiologie

Verzendadres

UMC Utrecht afdeling Medische Microbiologie, Loket 22, Huispostnummer G.04.427, Heidelberglaan 100, 3584 CX Utrecht

Analyse en interpretatie

Uitvoerend laboratorium

Moleculaire diagnostiek

Bepalings-frequentie

Maandag

Doorlooptijd

Binnen 2 weken na inzetdag

Eenheid

Mutatiepatroon van UL23 en/of UL30 ten opzichte van een HSV referentiestam inclusief interpretatie van gevoeligheid voor antivirale medicatie

Aanvullingen

Standaard wordt zowel het UL23 als het UL30 gen geanalyseerd. In overleg met de dienstdoende viroloog kan worden besloten slechts één van beide genen te analyseren. De meest recente virale lading vermelden op het aanvraagformulier.

IVDR Status

In-huis IVD

Technische details

Assayinformatie

PCR en sequentieanalyse op UL23 en UL30 gen

Consumptievolume

EDTA-bloed 500 µl; liquor 200 µl, blaasjesvocht 200 µl; oogvocht 25 µl

Werken bij het UMC Utrecht

Contact

Afspraken

Praktisch

umcutrecht.nl maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies Deze website toont video’s van o.a. YouTube. Dergelijke partijen plaatsen cookies (third party cookies). Als u deze cookies niet wilt kunt u dat hier aangeven. Wij plaatsen zelf ook cookies om onze site te verbeteren.

Lees meer over het cookiebeleid

Akkoord Nee, liever niet