Terug

Prof.dr. M.M.E. (Margriet) Schneider
Voorzitter Raad van Bestuur

Prof. dr. Margriet Schneider (1959) is per 1 november 2015 aangesteld als voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. 

Biografie

Margriet Schneider was sinds 2010 voorzitter van de divisie Interne Geneeskunde & Dermatologie van UMC Utrecht en opleider Interne Geneeskunde. In 2011 is zij benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Van 2004 tot 2010 vervulde zij de functie van voorzitter en medisch manager van de divisie IC-Centrum. In deze periode werd een internationale prijs-winnende State-of-the-Art Intensive Care gebouwd. Margriet Schneider is sinds 1991 in het UMC Utrecht werkzaam als internist en vanaf 1996 ook als internist-infectioloog. Verder heeft zij zich ingezet als ambassadeur voor kwaliteit en veiligheid in het UMC Utrecht. 

Zij is sinds 2013 mede-initiatiefnemer en trekker van het focusgebied Professional Performance van de Universiteit Utrecht. In dit focusgebied werken onderzoekers vanuit een groot aantal wetenschappelijke disciplines samen om de implicaties van veranderingen in de aard van professioneel werk in een snel veranderende context in kaart te brengen, zodat professionals kennis krijgen van deze implicaties en hier op effectieve wijze op kunnen anticiperen.

Nevenactiviteiten

  • Voorzitter NFU (onbezoldigd)
  • Lid raad van toezicht College Zorg Opleidingen (onbezoldigd)
  • Ambassadeur Health Hub Utrecht (onbezoldigd)
  • Voorzitter Bestuurstafel Gezond Utrecht (onbezoldigd)
  • Lid commissie Topspecialistische Zorg en Onderzoek TZO bij ZonMw (bezoldigd)
  • Lid begeleidingscommissie evaluatie JZOJP (bezoldigd)