(Dropped nucleus)
Waarom is een tweede operatie nodig?
U heeft een staaroperatie gehad en daarbij is een complicatie opgetreden. Een deel van uw ooglens is in uw oog achtergebleven. Dit kan leiden tot een ontstekingsreactie. In minder ernstige gevallen kan worden volstaan met een behandeling met oogdruppels.
Als de ontstekingsreactie ernstig is, dan kan de oogdruk oplopen. In dit geval is een operatie nodig waarbij de achtergebleven lensresten worden verwijderd. Meestal hoeft deze operatie niet met spoed te worden uitgevoerd. Soms is het zelfs beter de operatie enkele dagen uit te stellen tot het oog met oogdruppels wat tot rust is gebracht.
Hoe wordt de operatie uitgevoerd? uitklapper, klik om te openen
De folder ‘Vitrectomie’ (glasvochtoperatie) beschrijft het verloop van de ziekenhuisopname, de operatie zelf en de nabehandeling.
Als er bij de staaroperatie geen kunstlens is geplaatst
Het komt voor dat de oogarts bij de staaroperatie geen kunstlens heeft kunnen plaatsen. Meestal zal dat bij de glasvochtoperatie dan alsnog kunnen gebeuren. Soms is het nodig om het plaatsen van de kunstlens uit te stellen, en daarvoor op een later tijdstip een derde operatie te verrichten.
Welk resultaat kunt u verwachten? uitklapper, klik om te openen
Als het netvlies voor de staaroperatie normaal functioneerde en er bij de operaties geen verdere complicaties zijn opgetreden, zal de uiteindelijke gezichtsscherpte waarschijnlijk geen hinder ondervinden van deze complicatie. Het herstel zal zeker enkele weken tot maanden in beslag nemen.
Contact uitklapper, klik om te openen
Hebt u vragen? Neem dan contact met ons op. Voor het maken van een afspraak hebt u een verwijzing nodig van uw oogarts.
Polikliniek Oogheelkunde
De polikliniek is op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 11.30 uur en tussen 13:00 en 16:45 uur.